Išči po

Currently Shopping by

  1. Proizvajalec: Odstrani ta izdelek XCELL

Baterije nepolnilne - Xcell

primarne gp baterije po namenu upotabe


Alkalne baterije
so na valjo v vseh oblikah in velikostih.  Praktično vse naprave so prilagojene za uporabo alkalnih baterij : od prenosnih foto aparatov, igrač na daljinsko upravljanje, prenosnih cd predvajalnikov. Alkalne baterije sestavlja anoda iz cinkovega prahu, katoda iz magnezijevega prahu in elektrolit iz kalijevega hidroksida v obliki paste. Ime teh baterij izvira iz bazične-alkalne narave elektrolita. Ohišje predstavlja jeklen ali plastičen valj, ki je na obeh konceh zaključen z izolirano ločenima poloma.

Litijeve baterije
Litijeva baterija je zmogljivejša od primerljive alkalne baterije, traja dlje časa in ima nižjo težo zaradi večje energijske gostote. Zaradi teh lastnosti so pogosta izbira za uporabo v naravi, na nižjih temperaturah in predvsem za uporabo v visokotokovnih porabnikih. Litijevih baterij ne smemo zamenjevati z polnilnimi Li-Ion baterijami. Litijeve baterije se ne dajo polniti (so primarne - nepolnilne) , Li-ion bateriej pa so polnilne (akumulatorske), torej jih lahko polnimo.

.

Izdelkov: 1

na stran

Izdelkov: 1

na stran

Delko d.o.o. in Ebax d.o.o., Distribucija in trgovina z akumulatorji, vsemi vrstami baterij, elektroniko, modelarstvom in moto akumulatorji ©