Izjava o varovanju osebnih podatkov

DELKO d.o.o. spoštuje osebne podatke svojih uporabnikov.

 

Politika varovanja osebnih podatkov

PRAVILNIK o varovanju zaupnih in osebnih podatkov ter o varovanju dokumentarnega gradiva. Povezava do pravilnika :  PRAVILNIK

Upravitelj spletne trgovine Delko d.o.o je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. 
Politika zasebnosti obravnava ravnanje z splošnimi informacijami in osebnimi podatki, ki jih pridobimo, kadar obiščete našo spletno stran in/ali kreirate uporabniški račun ter vanj vnesete vaše osebne podatke na spletnih, ki jih upravlja Delko d.o.o. 
 
Zaposleni v podjetju Delko d.o.o in Ebax d.o.o.  so po dolžnosti zavezani k striktnem spoštovanju vaših zaupnih podatkov.

 

 

VODNIK PO PIŠKOTKIH 

Namen piškotkov je, da na naši spletni strani shranijo vaše prednostne izbire in druge informacije, s pomočjo katerih se trudimo našo spletno stran še izboljšati in vam tako zagotoviti kar najboljše izkustvo – toda ne skrbite, na svoji strani ne zbiramo informacij, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Pravzaprav jih uporabljajo skoraj vsa spletna mesta.

Delko uporablja tehnologije, kot so piškotki, slikovne točke in lokalni pomnilnik, da bi svoja spletna mesta naredili lažja za uporabo in da naše vsebine prikrojimo še bolj po vaši meri. Namen tega vodnika je, da kar se da jasno razloži, kaj so piškotki, namen piškotkov, ki se uporabljajo na našem spletnem mestu, in navaja možnosti njihove uporabe ali izbrisa – če se tako odločite.

 

Kaj je piškotek?

Skoraj vsako spletno mesto uporablja tehnologijo piškotkov. Piškotek je majhna datoteka, ki shrani internetne nastavitve. Prenese se preko brskalnika med prvim obiskom na spletnem mestu. Ko se naslednjič vrnete na stran preko iste naprave, lahko brskalnik preveri, ali je soroden piškotek prisoten (torej tisti, ki vsebuje ime strani), in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani. To omogoča spletnim mestom , da prepoznajo, da jih je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu prilagodijo prikazano vsebino. 

 

Prednosti piškotkov

Ob uporabi iste naprave in brskalnika so piškoti nadvse uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, pomagajo nam spremljati, kako uporabljate naše strani in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim interesom in potrebam. Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih mestih, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Spodaj najdete preglednico, v kateri so navedeni  piškotki, ki se uporabljajo na našem  spletnem mestu, s pojasnilom, kje se pojavljajo in kaj delajo.

 

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način, kako brskalnik uporablja piškotke, vključno z blokiranjem ali izbrisom piškotkov s naše spletne strani (ali katerihkoli drugih spletnih mest), lahko to storite s spreminjanjem nastavitev brskalnika.  Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da bodisi sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali vas vsakič opozori, da stran želi shraniti piškotek. Prav tako preprosto je izbrisati piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi. 

Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Če želite izvedeti, kako to storite z določenim brskalnikom, lahko uporabite funkcijo pomoči v brskalniku ali pa obiščete http://www.aboutcookies.org, ki korak za korakom pojasni, kako upravljati ali izbrisati piškotke v večini brskalnikov. 

Cookie izvorCookieKje se pojavljaOpis
Google Analytics__utma, __utmb,__utmc, __utmx, __utmxx, __utmzVse strani na www.ebax.siPomaga nam izboljšati vsebine na naših straneh, saj nam daje osnovne podatke o sledenju. Na primer, število obiskov, s katerega iskalnika ste prišli in ključne besede, ki ste jih uporabili.

 

 

Bistveno o varovanju podatkov

  1. Pridobljenih splošnih podatkov in nam zaupanih osebnih podatkov ne bomo nikoli uporabili v nasprotju z tukaj navedenimi nameni ( ki so podrobneje navedeni v nadaljevanju besediala).
  2. Vaših osebnih podatkov ne bomo (razen v nadaljevanju navedenih izjemah) nikoli in pod nobenim pogojem razkrili tretji osebi.
  3. Splošne podatke , pridobljene med obiskom spletne strani (torej podatke ki ne dovoljujejo identifikacije posameznega uporabnika) bomo uporabili izključno za namene izboljšanja delovanja spletne strani in izboljšanja uporabniške izkušnje
  4. V praksi bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za obdelavo in dostavo vašega naročila ter za obveščanje o pomembnejših spremembah, novih storitvah in posebnih ponudbah na naših spletnih straneh.

 

Izjemno razkritje osebnih podatkov

  • Pridobljene osebne podatke , ki so potrebni za dostavo naročila  (ime, priimek in naslov) bomo posredovali dostavni službi , če ste se ob nakupu odločili za dostavo.
  • Podatki, ki jih podjetje Delko  zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja Delko d.o.o.

 

Povezave do drugih spletnih strani

Ta izjava o varovanju osebnih podatkov se nanaša na strani , ki jih so pod nadzorom in ki jih upravlja podjetja Delko d.o.o. ( spletne strani ki se nahajajo na domeni ebax.si in delko.si ) . Spletne strani lahko vsebujejo povezave do drugih spletnih strani , za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate spletno stran podjetja Delko, si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke. Trenutna lokacija je vedno razvidna iz URL vrstice vašega brskalnika. 

 

 

Odjava od pošiljanja našega e-časopisa - kako se lahko odjavim od prejemanja e časopisa ?

Odjavite se lahko na tri načine : 
  1. S KLIKOM NA GUMB ODJAVA : Vsake e-novice ki jih prejmete od podjetja DELKO d.o.o  imajo vedno na večih mestih jasno in vidno označeno vgrajeno povezavo za samodejno objavo. Če se želite trajno odjaviti od prejemanja e-novic je potreben je le en klik na to povezavo in potrditev izbire z drugim klikom na gumb "ok". Po odjavi boste prejeli zadnje elektronsko pošto z obvestilo o trajni objavi. Ko uspešno končate postopek odjave se elektronski naslov trajno označi kot neaktiven in nanj  ne boste nikoli več prejeli e-novic
  2. Z NEPOSREDNIM E-MAILOM na naslov matjaz@ebax.si Uporabniki, ki se želijo odjaviti od našega e-časopisa, lahko pišejo na matjaz@ebax.si . V naslovu sporočila napišite : "Odjava e-novic" . V vsebini naročila napišite samo elektronsko pošta, na katerega ste prejeli e-novice. Zahtevek mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim je bil uporabniški račun tudi odprt. O ukinitvi vas bomo obvestili preko elektronske pošte. Če odjave ne morete poslati, nas pokličite na spodaj navedena telefona.
  3. S TELEFONSKIM KLICEM na telefonsko številko 064 110 970 (Matjaž) ali 01 5415160 (Tomo ali Klemen) : kadarkoli lahko pokličete na navedena telefona in trajno vas bomo odjavili  iz prejemanja e-novic.

 

Kateri podatki se zbirajo pri obisku in uporabi spletne strani in kaj z njimi počnete ?

Podatke zbiramo na dva načina in za dva ločena namena:
 
a. samodejno zbiranje neosebnih podatkov z namenom upravljanja in izboljšave spletnih strani , ki  NE OMOGOČAJO  identifikacije posameznika , saj tako pridobljeni podatki niso povezani z eventualnimi obstoječimi uporabniškimi podatki.
 
če se odločite za registracijo in nakup ter vpišete vaše podatke , potrebne za uspešno izvedbo vašega naročila  pa se še
 
b. zbiranje osebnih podatkov KI JIH POSAMEZNIK SAM VPIŠE V FORMULAR OB REGISTRACIJI IN NAKUPU in so vezani na posamezno identiteto . 

 

Kaj so statični neosebni podatki , kako in zakaj jih zbirate ter kako jih uporabljate ? 

Kadar koli dostopate na spletno stran se splošni, neosebni podatki (model in verzija spletnega brskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo (ti podatki niso povezani z prijavo in vašim uporabniškim imenom in jih v obstoječi Google Analytics implementaciji tudi ni mogoče povezati z njim). Namen avtomatičnega beleženja informacij je merjenje delovanja in privlačnosti naše spletne strani, izboljševanje vsebin in njene uporabnosti. Zbiranje in obdelavo teh podatkov izvajamo s pomočjo Google Analyticsa. Ti podatki niso povezani z eventualno obstoječimi osebnimi podatki, in ne omogočajo identifikacijo posameznega uporabnika. Tako zajeti statistični  podatki niso predmet nadaljnje obravnave (izven Google Analytics)  in niso posredovani tretji stranki. Piškotki - "Cookies" :  so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in onemogočajo naši strani prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno stran. Delko d.o.o. uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo in funkcionalnost naše spletne strani.
  
Delko d.o.o  bo uporabil tako zbrane podatke izključno za:
  • tehnično administracijo spletne strani
  • vzdrževanja in izboljšav na spletni strani
  • v anonimizirani sumarni obliki  za namene statističnih analiz. 

 

Ali lahko preprečim zbiranje statističnih neosebnih podatkov med obiskom vaše spletne strani ?

Samodejno zbiranje teh podatkov lahko preprečite z izklopom Javascripta. 

 

Kaj so osebni podatki in kako jih zbirate ?

Ob registraciji in uspešni prijavi v spletno trgovino in nakupu pa se dodatno zbirajo še vneseni osebni podatki ( ime, priimek, naslov, elektronski naslov ), ki jih vnesete v za to namenjene obrazce / formularje na spletni strani.
 
Osebni podatki , ki se zbirajo in shranjujejo za potrebe nakupa , dostave in poprodajne podpore  
  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja
  • naslov elektronske pošte
  • kontaktno telefonsko številko
  • geslo v šifrirani obliki
  • podatki o preteklih nakupih
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce
Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo. 
 
Za potrebe zagotavljanja varnosti, se lahko zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Delko d.o.o. shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter  piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta). Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se shranjujejo trajno v podatkovni bazi znotraj spletne trgovine. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca. 
 
Delko d.o.o  bo uporabil vaše osebne podatke izključno zaradi:
  • tehničnih razlogov administracije vašega uporabniškega računa
  • da vam zagotovi dostop do posebnih informacij in funkcionalnosti
  • za poprodajno pomoč in podporo glede na vaše izvršene nakupe
  • za splošno in tržno komuniciranje z vami - ki zajema elektronske novice , kjer vam bo največ enkrat tedensko posredoval akcijske in druge tržne ponudbe
  Delko d.o.o  ne bo nikoli posredoval vaših osebnih podatkov tretji stranki ali jih kakor koli tržila drugje .

 

Svoboda izbire : ali lahko omejim osebne podatke, ki jih zbirate o meni ? Jih lahko pregledam in preverim ? 

Informacije, ki jih posredujete podjetju Delko d.o.o , nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših podatkov ne boste posredovali podjetju Delko d.o.o, potem do nekaterih spletnih mest na strani zaradi načina delovanja le-teh ne boste imeli dostopa. Brez posredovanih osebnih informacij ni možno opraviti nakupa, saj kupljenih izdelkov ni mogoče dostaviti in/ali identificirati plačnika oz. prejemnika blaga.
 
Skladno z zakonom ima uporabnik kadarkoli  pravico do dostopa in popravka svojih osebnih podatkov. Podatke lahko spremenite v svojem uporabniškem profilu ali pa s pisnim zahtevkom podjetju Delko d.o.o

 

Izbris shranjenih podatkov : kako lahko izbrišem podatke, ki ste jih zbrali o meni ?

  • Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da ponudnik trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke in podatke o nakupovanju.
  • Če želite v spletni trgovini Delko d.o.o.  ukiniti vaš uporabniški račun, nam to sporočite na naslov bojan@delko.si.  V sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke: v naslovu sporočila: Ukinitev uporabniškega računa, v vsebini sporočila: a) ime in priimek uporabnika, b) naslov uporabnika, c) elektronska pošta, s pomočjo katere je bil odprt uporabniški račun. Zahtevek za ukinitev uporabniškega računa mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim je bil uporabniški račun tudi odprt. O ukinitvi vas bomo obvestili preko elektronske pošte. Na vašo zahtevo bomo vaše podatke izbrisali v rokih in skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
  • V primeru, ko spletne strani Delko d.o.o. kot registrirani uporabnik ne boste uporabljali več kot tri leta, bomo vaše podatke trajno izbrisali.
  • Po izbrisu podatkov o vašem Delko d.o.o. računu, bomo skladno z zakonodajo, ki ureja to področje v zakonskem roku hranili le podatke o vaših nakupih.

 

Pravica do obveščenosti : kje lahko dobim dodatne informacije ?

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov, se lahko kadarkoli brez zadržkov obrnete na :
 
Delko d.o.o. 
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
T: 01 541 51 60
F: 01 585 14 33
E: bojan@delko.si
 
Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili - pisno - kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom in uporabo naše spletne strani.
Delko d.o.o. in Ebax d.o.o., Distribucija in trgovina z akumulatorji, vsemi vrstami baterij, elektroniko, modelarstvom in moto akumulatorji ©